Hubungi kami

Pasukan kami berusaha sedaya upaya untuk menyemak semua soalan yang dikemukakan kepada kami. Jika anda ingin berhubung dengan editor untuk membuat cadangan semakan fakta, mengulas atau menunjukkan kesilapan, sila tinggalkan mesej di bawah.

Anda boleh menyerahkan apa-apa kandungan yang anda percaya perlu disahkan (foto, video, artikel, siaran media sosial, kenyataan oleh tokoh politik/masyarakat, dsb.) dalam borang di bawah.

Perlu diingat bahawa pasukan penyemak fakta AFP hanya mengesahkan fakta, bukan pendapat atau kepercayaan, mengenai topik yang melibatkan kepentingan awam. Kekurangan bukti yang kukuh dan disemak silang juga boleh menyebabkan ketidakupayaan untuk menerbitkan semakan fakta. Anda boleh membaca lebih lanjut tentang cara kami memilih tuntutan untuk disiasat di sini.

Kami menganggap bahawa permintaan yang aneh, tidak berasas, menghina, mengancam atau spam yang jelas diselaraskan tidak memerlukan jawapan daripada kami.

Permintaan bekerja untuk AFP yang dibuat di dalam borang ini tidak akan mendapat balasan.

Sila gunakan borang hubungan di laman web utama AFP untuk pertanyaan lain (untuk berkongsi maklumat, melanggan, membeli gambar dll.).

Berbanyak-banyak terima kasih,

Pasukan penyemak fakta AFP